Csirkenyak pörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • csirkenyak ízlés szerinti mennyiség, de ezen recept alapján másfajta nyakból is készíthető például: kacsa, liba vagy pulyka (utóbbival könnyebb jól lakni)
  • 1 fej hagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • zsiradék (olaj vagy sertés zsír)
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • továbbá, ha van friss vagy télire bespájzolt medvehagyma, nyugodtan tegyünk hozzá egy keveset

Elkészítése:

A nyakat jól átmossuk, hártyáktól, nem oda illő elemektől megtisztítjuk.

A hagymát kockára vágjuk, majd a medvehagymával együtt zsiradékon, só hozzáadásával megpirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a nyakat, felengedjük vízzel, majd visszatesszük főni. Közben egészben vagy aprítva hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot.

Mielőtt kész lenne a borssal fűszerezzük, kóstoljuk, ha kell ízesítünk rajta és végül puhára főzzük.

Főtt burgonyával melegen tálaljuk. Tésztával, azért nem javasolnám, mert így nagyobb esély van a jóllakottság érzésének elérésére! :)