Csípős csirke recept
Hozzávalók:
- egy egész kicsontozott csirke mell
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 1 egész piros kaliforniai paprika
- 1 csomag előfőzött rizs
- só
- bors
- őrölt piros paprika
- erős pista
- olaj
- petrezselyem zöld
- 1 dl fehér bor
Elkészítése:
A felkockázott füstölt szalonnát megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott hagymát a csíkokra vágott csirke mellet.
Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, a pirospaprikát, az erős pistát és az 1 dl fehérbort. Körülbelül 20-25 perc alatt puhára főzzük, majd hozzáadjuk a kaliforniai paprikát. Együtt főzzük még egy pár percig.
Főzünk egy adag előfőzött tasakos rizst, fűszerezzük, pici olaj és apróra vágott petrezselyem zöld, egy jénai tál közepére halmozzuk, és köré rakjuk a csípős csirke mellett.
Savanyúságot kínálunk hozzá!
Tipp:
Valóban csípősen finom igazán!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

