Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csevapcsicsa recept

Csevapcsicsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg marha lapocka, vagy nyak
    • 25 dkg sertés tarja, vagy dagadó
    • 25 dkg bárányhús
    • 6-8 gerezd fokhagyma
    • 1 kk szódabikarbóna
    • őrölt bors
    • szárított, vagy friss kakukkfű
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • 1 dl csont alaplé, vagy szódavíz
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A húsokat kétszer ledaráljuk, közben keverednek. A nagyon apróra vágott, vagy szétnyomott fokhagymával, sóval, borssal, kevés kakukkfűvel, csont alaplével (használnak hozzá szódavizet is), őrölt pirospaprikával jól elkeverjük, alaposan összedolgozzuk, majd minimum 1 éjszakára, de inkább kettőre lefóliázott edényben hűtőbe tesszük. Ez idő alatt a szódabikarbóna kifejti jótékony hatását, és megpuhítja a rostokat. Így a fűszerek könnyebben beleivódnak a húsokba, ezzel teljes értékűvé téve azok ízét.

    Én mielőtt pihentetném a húst, megkóstolom mint a kolbászhúst, hiszen csak akkor érzem, szükséges-e valami még hozzá! Ezután kolbászkákat formálunk belőle, majd rácson, kevés olajjal megkenve megsütjük.

    A csevapot hagyományosan vöröshagymával, más területeken ajvárral, néhol sült krumplival tálalják.

    Tipp:

    A Balkánon, főleg Szerbiában honos étel.

    A húsok minősége nagyon fontos! Ne száraz húsokat válasszunk, mint a karaj, vagy comb, hanem igyekezzünk zsírosabbakat keresni. A bárány esetében mindegy, hiszen azt különleges, egyedi íze miatt adjuk a keverékhez

    A csevapcsicsa kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 231 kcal
    Fehérje: 16 g
    Szénhidrát: 1 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá