Cowboyok eledele recept
Hozzávalók:
- 4 fej nagyobb vörös- vagy főzőhagyma
- 2 kiskanál füstös fűszerkeverék
- 1,5 dl BBQ mártás
- 4 db grill kolbász
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 70 dkg burgonya
Elkészítése:
A megtisztított, megmosott burgonyákat vágjuk szép egyenletes, vékony szeletekre. Szórjuk meg füstös fűszerkeverékkel. Tegyünk hozzá 1,5 dl BBQ mártást.
Keverjük jól össze a burgonyaszeleteket a mártással és a fűszerkeverékkel. Egy tepsit vékonyan kenjünk ki zsiradékkal.
Szórjuk rá egyenletesen a burgonyát, majd a hagymakarikákat. Fedjük le tepsit egy alufóliával, majd tegyük előmelegített sütőbe 170 C-on kb. 40-45 percre amíg a burgonyák nem puhulnak meg.
Vegyük ki a sütőből a burgonyát és tegyük rá a grill kolbászokat. Tegyük grill fokozatra a sütőt, hagyjuk, hogy a kolbászok félig megsüljenek, a burgonyaszeletek megpiruljanak, kb. 10 perc.
Ismét vegyük ki a sütőből. A burgonya és a kolbász közé üssünk tojásokat. Tegyük vissza a sütőbe és süssük készre a tojásokkal együtt.