Cowboyok eledele

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 fej nagyobb vörös- vagy főzőhagyma
  • 2 kiskanál füstös fűszerkeverék
  • 1,5 dl BBQ mártás
  • 4 db grill kolbász
  • 4 db tojás
  • 70 dkg burgonya

Elkészítése:

A megtisztított, megmosott burgonyákat vágjuk szép egyenletes, vékony szeletekre. Szórjuk meg füstös fűszerkeverékkel. Tegyünk hozzá 1,5 dl BBQ mártást.

Keverjük jól össze a burgonyaszeleteket a mártással és a fűszerkeverékkel. Egy tepsit vékonyan kenjünk ki zsiradékkal.

Szórjuk rá egyenletesen a burgonyát, majd a hagymakarikákat. Fedjük le tepsit egy alufóliával, majd tegyük előmelegített sütőbe 170 C-on kb. 40-45 percre amíg a burgonyák nem puhulnak meg.

Vegyük ki a sütőből a burgonyát és tegyük rá a grill kolbászokat. Tegyük grill fokozatra a sütőt, hagyjuk, hogy a kolbászok félig megsüljenek, a burgonyaszeletek megpiruljanak, kb. 10 perc.

Ismét vegyük ki a sütőből. A burgonya és a kolbász közé üssünk tojásokat. Tegyük vissza a sütőbe és süssük készre a tojásokkal együtt.