Buzogányos máglya recept

Hozzávalók:
- 5 csirkecomb
- 5 paprikás grillkolbász
- 20 dkg szalonna
- 30 dkg darált sertéshús
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 zsemle
- 2 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- kömény
- chili
- petrezselyem
Elkészítése:
A csirkecombokat sóval, borssal beszórjuk, félretesszük és nem felejtjük el.
A zsemlét tejbe áztatjuk és amíg ázik, megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
Ezután a tejes zsemlét kifacsarjuk, majd összekeverjük a darált sertéshússal, a pirított hagymával, mehet bele a három összetört fokhagyma, só, bors, kömény, na meg az összevágott petrezselyem.
Az összegyúrt fasírtból egyetlen, nagy pogácsát készítünk. Ez az alapkő, ami köré minden épülhet.
Jöhet a szalonna! Felszeleteljük, beirdaljuk és kisütjük szép kakastaréj formára. Fontos, hogy a bőrével együtt süljön. Reméljük nem azzal kezdted, hogy levágtad!
Most, hogy mindent “előkészítettünk”, egy tepsit kikenünk a szalonna zsírjával, ebbe helyezzük a fasírtpogácsát, köré rakjuk a kolbászokat és a tetejére a csirkecombokat. Sütőbe tesszük 150 fokon 40 percre.
Egy edényben olajat melegítünk és amíg melegszik, a lilahagymát bevágjuk nyolcfelé úgy, hogy teljesen nem vágjuk át. De nyugodtan vagdosd be a hagymát előbb, hogy ne kelljen versenyt futni az olajjal.
Az enyhén megnyitott hagymát bőségesen lisztezzük és forró olajban ropogósra sütjük. De ez már tényleg opcionális.
Az elkészült húst tálra komponáljuk, ráhelyezzük a taréjokat, (középre a sült lilahagymát) majd megszórjuk karikára vágott chilivel és a maradék petrezselyemmel, hogy kapjon egy kis friss, zöldséges színt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »