Buzogányos máglya recept

Hozzávalók:
- 5 csirkecomb
- 5 paprikás grillkolbász
- 20 dkg szalonna
- 30 dkg darált sertéshús
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 zsemle
- 2 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- kömény
- chili
- petrezselyem
Elkészítése:
A csirkecombokat sóval, borssal beszórjuk, félretesszük és nem felejtjük el.
A zsemlét tejbe áztatjuk és amíg ázik, megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
Ezután a tejes zsemlét kifacsarjuk, majd összekeverjük a darált sertéshússal, a pirított hagymával, mehet bele a három összetört fokhagyma, só, bors, kömény, na meg az összevágott petrezselyem.
Az összegyúrt fasírtból egyetlen, nagy pogácsát készítünk. Ez az alapkő, ami köré minden épülhet.
Jöhet a szalonna! Felszeleteljük, beirdaljuk és kisütjük szép kakastaréj formára. Fontos, hogy a bőrével együtt süljön. Reméljük nem azzal kezdted, hogy levágtad!
Most, hogy mindent “előkészítettünk”, egy tepsit kikenünk a szalonna zsírjával, ebbe helyezzük a fasírtpogácsát, köré rakjuk a kolbászokat és a tetejére a csirkecombokat. Sütőbe tesszük 150 fokon 40 percre.
Egy edényben olajat melegítünk és amíg melegszik, a lilahagymát bevágjuk nyolcfelé úgy, hogy teljesen nem vágjuk át. De nyugodtan vagdosd be a hagymát előbb, hogy ne kelljen versenyt futni az olajjal.
Az enyhén megnyitott hagymát bőségesen lisztezzük és forró olajban ropogósra sütjük. De ez már tényleg opcionális.
Az elkészült húst tálra komponáljuk, ráhelyezzük a taréjokat, (középre a sült lilahagymát) majd megszórjuk karikára vágott chilivel és a maradék petrezselyemmel, hogy kapjon egy kis friss, zöldséges színt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »