Buzogányos máglya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Buzogányos máglya

Hozzávalók:

  • 5 csirkecomb
  • 5 paprikás grillkolbász
  • 20 dkg szalonna
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 zsemle
  • 2 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • kömény
  • chili
  • petrezselyem

Elkészítése:

A csirkecombokat sóval, borssal beszórjuk, félretesszük és nem felejtjük el.

A zsemlét tejbe áztatjuk és amíg ázik, megpirítjuk az apróra vágott hagymát.

Ezután a tejes zsemlét kifacsarjuk, majd összekeverjük a darált sertéshússal, a pirított hagymával, mehet bele a három összetört fokhagyma, só, bors, kömény, na meg az összevágott petrezselyem.

Az összegyúrt fasírtból egyetlen, nagy pogácsát készítünk. Ez az alapkő, ami köré minden épülhet.

Jöhet a szalonna! Felszeleteljük, beirdaljuk és kisütjük szép kakastaréj formára. Fontos, hogy a bőrével együtt süljön. Reméljük nem azzal kezdted, hogy levágtad!

Most, hogy mindent “előkészítettünk”, egy tepsit kikenünk a szalonna zsírjával, ebbe helyezzük a fasírtpogácsát, köré rakjuk a kolbászokat és a tetejére a csirkecombokat. Sütőbe tesszük 150 fokon 40 percre.

Egy edényben olajat melegítünk és amíg melegszik, a lilahagymát bevágjuk nyolcfelé úgy, hogy teljesen nem vágjuk át. De nyugodtan vagdosd be a hagymát előbb, hogy ne kelljen versenyt futni az olajjal.

Az enyhén megnyitott hagymát bőségesen lisztezzük és forró olajban ropogósra sütjük. De ez már tényleg opcionális.

Az elkészült húst tálra komponáljuk, ráhelyezzük a taréjokat, (középre a sült lilahagymát) majd megszórjuk karikára vágott chilivel és a maradék petrezselyemmel, hogy kapjon egy kis friss, zöldséges színt.