Burgundi nyúlragu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 szelet szalonna
- 1,5 kg házi vagy vadnyúl
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 szál kakukkfű
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 evőkanál liszt
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 szál angol szárzeller
- 2 sárgarépa
- 0,5 kg gomba (csiperke vagy erdei vegyes gomba)
- 10-12 db ecetes gyöngyhagyma
- 3-4 evőkanál liszt
- 0,5 liter burgundi vörösbor
- 0,5 liter húsleves (kockából is jó)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A nyúlhúst készítsük elő, daraboljuk fel, mossuk meg.
A szalonnát daraboljuk fel és süssük ki a zsírját. Amíg a szalonna sül, a nyúlhús darabokat sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg a lisztben. A zellert, sárgarépát és hagymát aprítsuk nagyon apróra.
A közben megsült szalonnát szedjük a zsiradékból és helyére tegyük a hús negyedét. Nagy lángon pirítsuk körbe a húsok mindkét felét, majd szedjük ki és több részletben a maradék húst is kapassuk meg.
Vegyük ki a húst és tegyük a helyére az aprított zöldségeket és nagyobb darabokra vágott sárgarépát. A zöldségeket pirítsuk jól le. A lesütött zöldségekhez adjuk hozzá a paradicsompürét és pirítsuk pár percig a zöldségekkel együtt. Öntsük fel a borral és a levessel, tegyük bele a húsdarabokat és a fűszereket és a szalonna darabokat. Keverjük össze a ragút és hagyjuk, hogy felforrjon, majd előmelegített sütőbe 170 fokon lefedve az edényünket tegyük a sütőbe a ragut 60-70 percre.
Amíg a ragu a sütőben sül, a gombát tisztítsuk meg és vágjuk negyedekre. Egy serpenyőben kevés vajon grillezzük meg a gombákat. Amikor a gombák elkészültek, kapassuk kicsit meg a gyöngyhagymákat a serpenyőben. Ha túl savanyú lenne az ecetes hagymánk, hideg vízben öblítsük le felesleges ecetet róluk.
Amikor a húsunk már félig megpuhult, adjuk a raguhoz a hagymát és a gombát. Keverjük el raguban, majd tegyük vissza a sütőbe, amíg a hús teljen nem puhul meg. Akkor van készen az ételünk, amikor a hús teljesen puha és szép sűrű szaft veszi körbe a húst.
Időnként meg kell nézni, hogy van a húson elég folyadék. Ha kell még folyadék hozzá, apránként pótoljuk. A borból csak olyat vásároljunk, amit mi magunk is szívesen meginnánk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









