Brassói aprópecsenye felturbózva recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 5 személyre:
- 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 15 dkg húsos, füstölt szalonna
- 1-1,5 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 2 db piros kápia paprika
- 2 db zöld hegyes erős paprika
- só
- őrölt fekete bors
- csipet majoránna
- 1 ek paradicsompüré
- étolaj
Elkészítése:
A sertés combot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk,egy csipet majoránnát teszünk rá.
Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk. Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a paradicsompürét a paprika csíkokat és átpirítjuk. Rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább.
A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük. Uborkasalátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »