Brassói aprópecsenye felturbózva recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 5 személyre:
- 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 15 dkg húsos, füstölt szalonna
- 1-1,5 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 2 db piros kápia paprika
- 2 db zöld hegyes erős paprika
- só
- őrölt fekete bors
- csipet majoránna
- 1 ek paradicsompüré
- étolaj
Elkészítése:
A sertés combot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk,egy csipet majoránnát teszünk rá.
Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk. Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a paradicsompürét a paprika csíkokat és átpirítjuk. Rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább.
A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük. Uborkasalátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »