Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brassói aprópecsenye felturbózva recept

Brassói aprópecsenye felturbózva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 5 személyre:

    • 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
    • 15 dkg húsos, füstölt szalonna
    • 1-1,5 kg burgonya
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 fej fokhagyma
    • 2 db piros kápia paprika
    • 2 db zöld hegyes erős paprika
    • őrölt fekete bors
    • csipet majoránna
    • 1 ek paradicsompüré
    • étolaj

    Elkészítése:

    A sertés combot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk.

    A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk,egy csipet majoránnát teszünk rá.

    Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk. Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a paradicsompürét a paprika csíkokat és átpirítjuk. Rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább.

    A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük. Uborkasalátát készítettem mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá