Brassói aprópecsenye felturbózva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 5 személyre:

  • 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 15 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 db piros kápia paprika
  • 2 db zöld hegyes erős paprika
  • őrölt fekete bors
  • csipet majoránna
  • 1 ek paradicsompüré
  • étolaj

Elkészítése:

A sertés combot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk,egy csipet majoránnát teszünk rá.

Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk. Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a paradicsompürét a paprika csíkokat és átpirítjuk. Rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább.

A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük. Uborkasalátát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!