Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brassói recept

Brassói
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéscomb
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 tk paprikakrém
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 evőkanál étolaj
    • bors
    • majoránna
    • fűszerpaprika
    • 1,5 kg burgonya

    Elkészítése:

    A húst ízlés szerint felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk.

    A szalonnát is feldaraboljuk. Egy mélyebb edényben felforrósítjuk az olajat és kisütjük rajta a szalonna zsírját. A zsiradékból a pörcöt kiszedjük és a hagymát elkezdjük dinsztelni rajta. Közben hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és majoránnát is szórunk rá. Végül hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, felaprított fokhagymát és a paprikakrémet is.

    Kevés vizet aláöntve, fedővel lefedve puhára pároljuk-sütjük. Ha szükséges, akkor közben pótoljuk alatta a vizet. Amikor a hús megpuhult, akkor megszórjuk fűszerpaprikával, rászórjuk a szalonnapörcöt és jól összekeverjük az egészet, majd félretesszük.

    Közben, amíg a hús készül, addig a burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagyobb edényben, forró olajban aranybarnára sütjük.

    A krumplit összekeverjük az elkészült brassói pecsenyével és még melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá