Brassói recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 tk paprikakrém
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- só
- bors
- majoránna
- fűszerpaprika
- 1,5 kg burgonya
Elkészítése:
A húst ízlés szerint felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk.
A szalonnát is feldaraboljuk. Egy mélyebb edényben felforrósítjuk az olajat és kisütjük rajta a szalonna zsírját. A zsiradékból a pörcöt kiszedjük és a hagymát elkezdjük dinsztelni rajta. Közben hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és majoránnát is szórunk rá. Végül hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, felaprított fokhagymát és a paprikakrémet is.
Kevés vizet aláöntve, fedővel lefedve puhára pároljuk-sütjük. Ha szükséges, akkor közben pótoljuk alatta a vizet. Amikor a hús megpuhult, akkor megszórjuk fűszerpaprikával, rászórjuk a szalonnapörcöt és jól összekeverjük az egészet, majd félretesszük.
Közben, amíg a hús készül, addig a burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagyobb edényben, forró olajban aranybarnára sütjük.
A krumplit összekeverjük az elkészült brassói pecsenyével és még melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »