Brassói recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 tk paprikakrém
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- só
- bors
- majoránna
- fűszerpaprika
- 1,5 kg burgonya
Elkészítése:
A húst ízlés szerint felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk.
A szalonnát is feldaraboljuk. Egy mélyebb edényben felforrósítjuk az olajat és kisütjük rajta a szalonna zsírját. A zsiradékból a pörcöt kiszedjük és a hagymát elkezdjük dinsztelni rajta. Közben hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és majoránnát is szórunk rá. Végül hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, felaprított fokhagymát és a paprikakrémet is.
Kevés vizet aláöntve, fedővel lefedve puhára pároljuk-sütjük. Ha szükséges, akkor közben pótoljuk alatta a vizet. Amikor a hús megpuhult, akkor megszórjuk fűszerpaprikával, rászórjuk a szalonnapörcöt és jól összekeverjük az egészet, majd félretesszük.
Közben, amíg a hús készül, addig a burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagyobb edényben, forró olajban aranybarnára sütjük.
A krumplit összekeverjük az elkészült brassói pecsenyével és még melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »