Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst ízlés szerint felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk.
A szalonnát is feldaraboljuk. Egy mélyebb edényben felforrósítjuk az olajat és kisütjük rajta a szalonna zsírját. A zsiradékból a pörcöt kiszedjük és a hagymát elkezdjük dinsztelni rajta. Közben hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és majoránnát is szórunk rá. Végül hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, felaprított fokhagymát és a paprikakrémet is.
Kevés vizet aláöntve, fedővel lefedve puhára pároljuk-sütjük. Ha szükséges, akkor közben pótoljuk alatta a vizet. Amikor a hús megpuhult, akkor megszórjuk fűszerpaprikával, rászórjuk a szalonnapörcöt és jól összekeverjük az egészet, majd félretesszük.
Közben, amíg a hús készül, addig a burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagyobb edényben, forró olajban aranybarnára sütjük.
A krumplit összekeverjük az elkészült brassói pecsenyével és még melegen tálaljuk.