Brassói

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 tk paprikakrém
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • bors
  • majoránna
  • fűszerpaprika
  • 1,5 kg burgonya

Elkészítése:

A húst ízlés szerint felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk.

A szalonnát is feldaraboljuk. Egy mélyebb edényben felforrósítjuk az olajat és kisütjük rajta a szalonna zsírját. A zsiradékból a pörcöt kiszedjük és a hagymát elkezdjük dinsztelni rajta. Közben hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és majoránnát is szórunk rá. Végül hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, felaprított fokhagymát és a paprikakrémet is.

Kevés vizet aláöntve, fedővel lefedve puhára pároljuk-sütjük. Ha szükséges, akkor közben pótoljuk alatta a vizet. Amikor a hús megpuhult, akkor megszórjuk fűszerpaprikával, rászórjuk a szalonnapörcöt és jól összekeverjük az egészet, majd félretesszük.

Közben, amíg a hús készül, addig a burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagyobb edényben, forró olajban aranybarnára sütjük.

A krumplit összekeverjük az elkészült brassói pecsenyével és még melegen tálaljuk.