Birka ragu grízgaluskával recept
Hozzávalók:
- 1 kg birka borda (de másfajta húsból is elkészíthető)
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1-1 paradicsom édes- és erős paprika
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- só, bors
- 1 evőkanál római kömény
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál búzadara
- csipet szódabikarbóna
Elkészítése:
Egy mélyebb serpenyőben kevés olajon a tiszított, apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a húst, amit egy kicsit megpirítunk.
Megszórjuk fűszerpaprikával, a fűszerekkel, hozzáadjuk a darabolt paprikákat és a paradicsomot, majd felöntjük 2 dl vízzel és 10 percig főzzük.
Ezután áttesszük egy cserépedénybe. 180 fokra elomegített sütőben 40 percig sütjük lefedve.
A tojásokból, a szódabikarbónával és a búzadarával galuskat készítünk és a cserépedénybe szaggatjuk. A húshoz szaggatjuk a galuskákat és felöntjük kevés vízzel, hogy a galuska meg tudjon főni.
Lefedjük és meg 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









