Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birka ragu grízgaluskával recept

Birka ragu grízgaluskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg birka borda (de másfajta húsból is elkészíthető)
    • 1 fej nagyobb vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1-1 paradicsom édes- és erős paprika
    • 2 evőkanál fűszerpaprika
    • só, bors
    • 1 evőkanál római kömény
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál búzadara
    • csipet szódabikarbóna

    Elkészítése:

    Egy mélyebb serpenyőben kevés olajon a tiszított, apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a húst, amit egy kicsit megpirítunk.

    Megszórjuk fűszerpaprikával, a fűszerekkel, hozzáadjuk a darabolt paprikákat és a paradicsomot, majd felöntjük 2 dl vízzel és 10 percig főzzük.

    Ezután áttesszük egy cserépedénybe. 180 fokra elomegített sütőben 40 percig sütjük lefedve.

    A tojásokból, a szódabikarbónával és a búzadarával galuskat készítünk és a cserépedénybe szaggatjuk. A húshoz szaggatjuk a galuskákat és felöntjük kevés vízzel, hogy a galuska meg tudjon főni.

    Lefedjük és meg 30 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá