Birka ragu grízgaluskával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg birka borda (de másfajta húsból is elkészíthető)
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1-1 paradicsom édes- és erős paprika
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- só, bors
- 1 evőkanál római kömény
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál búzadara
- csipet szódabikarbóna
Elkészítése:
Egy mélyebb serpenyőben kevés olajon a tiszított, apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a húst, amit egy kicsit megpirítunk.
Megszórjuk fűszerpaprikával, a fűszerekkel, hozzáadjuk a darabolt paprikákat és a paradicsomot, majd felöntjük 2 dl vízzel és 10 percig főzzük.
Ezután áttesszük egy cserépedénybe. 180 fokra elomegített sütőben 40 percig sütjük lefedve.
A tojásokból, a szódabikarbónával és a búzadarával galuskat készítünk és a cserépedénybe szaggatjuk. A húshoz szaggatjuk a galuskákat és felöntjük kevés vízzel, hogy a galuska meg tudjon főni.
Lefedjük és meg 30 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.