Birka ragu grízgaluskával recept

Hozzávalók:
- 1 kg birka borda (de másfajta húsból is elkészíthető)
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1-1 paradicsom édes- és erős paprika
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- só, bors
- 1 evőkanál római kömény
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál búzadara
- csipet szódabikarbóna
Elkészítése:
Egy mélyebb serpenyőben kevés olajon a tiszított, apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a húst, amit egy kicsit megpirítunk.
Megszórjuk fűszerpaprikával, a fűszerekkel, hozzáadjuk a darabolt paprikákat és a paradicsomot, majd felöntjük 2 dl vízzel és 10 percig főzzük.
Ezután áttesszük egy cserépedénybe. 180 fokra elomegített sütőben 40 percig sütjük lefedve.
A tojásokból, a szódabikarbónával és a búzadarával galuskat készítünk és a cserépedénybe szaggatjuk. A húshoz szaggatjuk a galuskákat és felöntjük kevés vízzel, hogy a galuska meg tudjon főni.
Lefedjük és meg 30 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »