Birka ragu grízgaluskával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg birka borda (de másfajta húsból is elkészíthető)
  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1-1 paradicsom édes- és erős paprika
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • só, bors
  • 1 evőkanál római kömény
  • 2 tojás
  • 6 evőkanál búzadara
  • csipet szódabikarbóna

Elkészítése:

Egy mélyebb serpenyőben kevés olajon a tiszított, apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a húst, amit egy kicsit megpirítunk.

Megszórjuk fűszerpaprikával, a fűszerekkel, hozzáadjuk a darabolt paprikákat és a paradicsomot, majd felöntjük 2 dl vízzel és 10 percig főzzük.

Ezután áttesszük egy cserépedénybe. 180 fokra elomegített sütőben 40 percig sütjük lefedve.

A tojásokból, a szódabikarbónával és a búzadarával galuskat készítünk és a cserépedénybe szaggatjuk. A húshoz szaggatjuk a galuskákat és felöntjük kevés vízzel, hogy a galuska meg tudjon főni.

Lefedjük és meg 30 percig sütjük.