Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Betyáros húsgolyók túrós galuskával recept

Betyáros húsgolyók túrós galuskával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    Húsgolyókhoz:

    • 50 dkg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej lilahagyma
    • 25 dkg gomba
    • 2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
    • 3 evőkanál sűrített paradicsom
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 2,5 dl víz
    • 2 dl tejföl
    • bors

    Túrós galuskához:

    • 25 dkg túró
    • 15 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb. 1 dl langyos víz
    • kapor

     

    Elkészítése

    A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát, sót és borsot. Alaposan összegyúrjuk, majd diónyi gombócokat formázunk belőle.

    A felkockázott szalonnát egy magas falú serpenyőben kisütjük. A pirított szalonnát kivesszük, a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott lilahagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és néhány percig együtt pirítjuk.

    Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a pirospaprikát, sózzuk, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a húsgombócokat, lefedjük, és kis lángon puhára főzzük. Ha szükséges, közben kevés vizet pótolunk, hogy maradjon szaftja.

    Amikor a húsgolyók megpuhultak, a tejfölt simára keverjük kevés forró szafttal, majd visszaöntjük a serpenyőbe, és átkeverjük az egészet.

    A túrós galuska elkészítése

    A túrót egy tálban elkeverjük a tojásokkal, a sóval és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal sima, kissé lágy tésztát keverünk.

    Forró, sós vízben két evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk, majd néhány perc alatt kifőzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére, készen vannak. Szűrőlapáttal kiszedjük, lecsepegtetjük, és ízlés szerint aprított kaporral megszórjuk.

    Tálalás

    A meleg túrós galuskát tányérra halmozzuk, mellé szedjük a szaftos gombás húsgolyókat, és bőven meglocsoljuk a tejfölös szafttal.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek