BBQ csirkecsomag recept
Hozzávalók:
- 4 db csirkeszárny
- 8 db filézett csirkecomb (bőre nélkül)
- 4 dl bbq mártás
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 evőkanál füstös fűszerkevérék
- 1 fej lilahagyma
- 25 dkg friss vagy konzerv ananász
- 1 kg kisméretű burgonya
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A bbq mártásban keverjük el a fűszerkeveréket, majd pácoljuk be vele a húsokat. A pácban hagyhatjuk akár egy éjszakára is a húst, de minimum 2-3 órát pácoljuk.
A kétféle paprikát, hagymát és az ananászt vágjuk kisebb darabokra.
Terítsünk ki egy nagyobb darab alufóliát, amire szórjuk rá a megmosott és félbe vágott burgonyát, majd ízlés szerint sózzuk meg. A burgonya tetejére szórjuk rá a feldarabolt zöldségeket és az ananászt. A zöldségek tetejére tegyük rá a bepácolt húst elosztva arányosan úgy, hogy mindegyik csomagba egyformán jusson. A húst ízlés szerint felvághatjuk kisebb darabokra. A fóliából készítsünk jól lezárt kisebb csomagot. Figyeljünk arra, hogy mindenhol le legyen zárva a csomagunk, hogy a gőz ne tudjon kijönni.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 30-35 percig süssük, amíg a hús és burgonya nem puhul meg, majd nyissuk ki a csomagokat. A nyitott csomagokat tegyük vissza a sütőbe grill fokozatra 10-15 perce, amíg a burgonya és a hús nem kap egy kis színt.
Tipp:
Az elkészült ételünk mellé tálaláskor adjunk valamilyen mártogatóst. Nagyon jól illik hozzá a fokhagymás tejföl zöldfűszerekkel. A csomagok elkészítéséhez ha van rá lehetőségünk grillezéshez használható alufóliát válaszunk. Ez a fajta alufólia kicsit vastagabb mint a sima, nehezebben szakad és nagyon jól tartja a hőt.