Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi betyárgombóc recept

Bakonyi betyárgombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A raguhoz:

    • 2 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg friss gomba
    • 2 paradicsom
    • 2 kisebb fehérpaprika (vagy zöldpaprika)
    • bors
    • őrölt kömény
    • pirospaprika
    • olaj
    • kis darab füstölt szalonnabőrke
    • 3-4 dl víz

    A gombóchoz:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • őrölt kömény
    • pirospaprika

    A tálaláshoz:

    • tejföl

    Elkészítése:

    Elkészítjük a gombócokat: a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a húshoz adjuk, fűszerezzük, jól eldolgozzuk az egészet és diónyi gombóckákat készítünk belőle (kb. 22-24 gombócot kapunk).

    Egy serpenyőben olajat hevítünk és a gombócokra fehér kérget sütünk, majd félretesszük őket. A raguhoz a vöröshagymát, fokhagymát, fehér paprikát, paradicsomot és gombát szeleteljük, összevágjuk.

    Abban a serpenyőben, amelyben a gombócokat sütöttük megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és fűszerezzük.

    Ehhez adjuk a gombát, a paradicsomot, a fehér paprikát, a szalonnabőrkét és fedő alatt addig főzzük, míg levet enged a gomba.

    Ekkor az egészet felengedjük a vízzel, beletesszük a gombócokat és főzzük tovább, míg a gombócok teljesen megpuhulnak. Ha szükséges még ízesítjük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá