Baconbe csavart fasírt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált sertéshús
- 3 zsemle
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 0,5 kávéskanál köménymag
- bors ízlés szerint
- 1 kávéskanál só
- 15 szelet bacon
- 1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítése:
A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd belepréseljük a fokhagymát. Hozzáadjuk az összes fűszert, tojásokat, sót, az előzetesen beáztatott zsemléket kinyomkodva, majd alaposan összedolgozzuk.
Kikenünk egy ovális jénai tálat vagy tepsit a zsírral. A megformázott fasírtot beletesszük, amit előtte baconbe tekerünk.
190 fokos sütőben, alul-felül sütéssel kb 55-60 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Lehet tölteni főtt tojással, kolbásszal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.