Baconbe csavart fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 3 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 0,5 kávéskanál köménymag
  • bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál só
  • 15 szelet bacon
  • 1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítése:

A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd belepréseljük a fokhagymát. Hozzáadjuk az összes fűszert, tojásokat, sót, az előzetesen beáztatott zsemléket kinyomkodva, majd alaposan összedolgozzuk.

Kikenünk egy ovális jénai tálat vagy tepsit a zsírral. A megformázott fasírtot beletesszük, amit előtte baconbe tekerünk.

190 fokos sütőben, alul-felül sütéssel kb 55-60 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Lehet tölteni főtt tojással, kolbásszal.