Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babos lecsó virslivel recept

Babos lecsó virslivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg virsli
    • 0,5 kg szárazbab
    • 3 fej hagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 4 paprika
    • 5 paradicsom
    • 1 kisebb chili
    • néhány babérlevél
    • frissen őrölt bors
    • kis csokor petrezselyemzöld
    • 2 kiskanál szárított kakukkfű
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2 dl alaplé
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A szárazbabot előző este beáztatjuk, másnap sós vízben, néhány babérlevéllel együtt megfőzzük. Közben felkarikázzuk a hagymát, forró vízben megmártjuk a paradicsomokat, majd a héját lehúzzuk, majd felkarikázzuk. Mikor a bab megfőtt leszűrjük.

    Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, felöntjük kevés borral, majd enyhén megsózzuk. Félbevágott chilit adunk hozzá, majd hozzákeverjük a megfőtt babot. Fűszerezzük borssal, zöldfűszerekkel, majd a karikázott paprikát is hozzáadjuk. Fedő alatt rövid ideig pároljuk kevés leves alaplével.

    Ezalatt felkarikázzuk a virslit és hozzáadva a lecsóhoz, további 5 percig fedő alatt pároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá