Babos lecsó virslivel recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg virsli
- 0,5 kg szárazbab
- 3 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 paprika
- 5 paradicsom
- 1 kisebb chili
- néhány babérlevél
- só
- frissen őrölt bors
- kis csokor petrezselyemzöld
- 2 kiskanál szárított kakukkfű
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl alaplé
- kevés étolaj
Elkészítése:
A szárazbabot előző este beáztatjuk, másnap sós vízben, néhány babérlevéllel együtt megfőzzük. Közben felkarikázzuk a hagymát, forró vízben megmártjuk a paradicsomokat, majd a héját lehúzzuk, majd felkarikázzuk. Mikor a bab megfőtt leszűrjük.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, felöntjük kevés borral, majd enyhén megsózzuk. Félbevágott chilit adunk hozzá, majd hozzákeverjük a megfőtt babot. Fűszerezzük borssal, zöldfűszerekkel, majd a karikázott paprikát is hozzáadjuk. Fedő alatt rövid ideig pároljuk kevés leves alaplével.
Ezalatt felkarikázzuk a virslit és hozzáadva a lecsóhoz, további 5 percig fedő alatt pároljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.