Babos lecsó virslivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg virsli
  • 0,5 kg szárazbab
  • 3 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 paprika
  • 5 paradicsom
  • 1 kisebb chili
  • néhány babérlevél
  • frissen őrölt bors
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 kiskanál szárított kakukkfű
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl alaplé
  • kevés étolaj

Elkészítése:

A szárazbabot előző este beáztatjuk, másnap sós vízben, néhány babérlevéllel együtt megfőzzük. Közben felkarikázzuk a hagymát, forró vízben megmártjuk a paradicsomokat, majd a héját lehúzzuk, majd felkarikázzuk. Mikor a bab megfőtt leszűrjük.

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, felöntjük kevés borral, majd enyhén megsózzuk. Félbevágott chilit adunk hozzá, majd hozzákeverjük a megfőtt babot. Fűszerezzük borssal, zöldfűszerekkel, majd a karikázott paprikát is hozzáadjuk. Fedő alatt rövid ideig pároljuk kevés leves alaplével.

Ezalatt felkarikázzuk a virslit és hozzáadva a lecsóhoz, további 5 percig fedő alatt pároljuk.