Sólet bográcsban recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg fehérbab
- 1,5 kg füstölt csülök vagy más húsféle
- 1-1,5 kg füstölt kolbász
- 30 dkg füstölt húsos szalonna
- 4-5 fej vöröshagyma
- babérlevél, só, bors, köménymag ízlés szerint
- pirospaprika
Elkészítése:
A babot és a füstölt húst előzőleg áztassuk be, így hamarabb megfőnek.
A szalonnát bőrével együtt közepes kockákra vágjuk, a bogrács aljába dobjuk kisülni. A hagymát megpucoljuk, ugyancsak kockákra vágjuk, majd a már üveges szalonnához keverjük. Együtt dinszteljük, ezután hozzáadjuk a pirospaprikát és felengedjük kevés vízzel.
Beletesszük a babot, a kisebb darabokra vágott csülköt és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Ekkor még ne sózzuk, mert meglehet a füstölt hústól elég sós lesz, de szórjuk meg borssal és ha szeretjük, őrölt köménnyel is.
Lehetőleg ne túl erős tűzön, néha megkeverve főzzük majdnem készre. Lehetőleg lassan főzzük, így lesz szaftos.
Amikor majdnem kész megkóstoljuk, szükséges-e még sózni, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott kolbászt, ezzel még főzzük egy kicsit.
A tűzről levéve friss kenyérrel fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »