Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alföldi töltött káposzta recept

Alföldi töltött káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéshús
    • 30 dkg füstölt oldalas
    • 20 dkg füstölt, házi kolbász
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 80 dkg savanyú káposzta
    • 14 db középnagyságú savanyú káposztalevél
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 babérlevél
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 8 dkg rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés bors
    • tejföl ízlés szerint
    • 1 tk köménymag
    • 1 csípős pirospaprika
    • 1 ek liszt
    • 3 ek olaj

    Elkészítése: .

    A savanyú káposztát (ha nagyon savanyú, hideg vízben kissé mossuk át) a babérral, 1 fej finomra vágott vörös hagymával, a kettévágott csípős paprikával és a köménymaggal megfelelő nagyságú fazékba tesszük.

    A darált húst beletesszük egy edénybe és az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, a finomra vágott második fej vöröshagymát nyersen, az összezúzott fokhagymát, a fűszereket, valamint a megmosott rizst és a tojást is hozzáadjuk.

    Jól összekeverjük, megtöltjük vele a káposztaleveleket, ráhelyezzük a lábasba készített káposztára az oldalassal és a kolbásszal együtt. Felöntjük vízzel és lassan 2 órán át főzzük.

    Ekkor a töltelékeket, az oldalast és a kolbászt kiszedjük, a káposztát paprikás rántással berántjuk (kevés olajon kissé megpirítjuk a lisztet, rászórjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, pici hideg vízzel felöntjük, és beletesszük az ételbe). Visszarakjuk a töltelékeket, és még kb. fél órán át együtt főzzük.Frissen őrölt borssal megszórjuk, és tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá