Hozzávalók:
Elkészítése: .
A savanyú káposztát (ha nagyon savanyú, hideg vízben kissé mossuk át) a babérral, 1 fej finomra vágott vörös hagymával, a kettévágott csípős paprikával és a köménymaggal megfelelő nagyságú fazékba tesszük.
A darált húst beletesszük egy edénybe és az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, a finomra vágott második fej vöröshagymát nyersen, az összezúzott fokhagymát, a fűszereket, valamint a megmosott rizst és a tojást is hozzáadjuk.
Jól összekeverjük, megtöltjük vele a káposztaleveleket, ráhelyezzük a lábasba készített káposztára az oldalassal és a kolbásszal együtt. Felöntjük vízzel és lassan 2 órán át főzzük.
Ekkor a töltelékeket, az oldalast és a kolbászt kiszedjük, a káposztát paprikás rántással berántjuk (kevés olajon kissé megpirítjuk a lisztet, rászórjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, pici hideg vízzel felöntjük, és beletesszük az ételbe). Visszarakjuk a töltelékeket, és még kb. fél órán át együtt főzzük.Frissen őrölt borssal megszórjuk, és tejföllel tálaljuk.