Alföldi kapros rakott krumpli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 30 dkg kolbász
- 10 dkg bacon
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS megfőzve
- kapor
- tejföl ízlés szerint
Elkészítése:
A krumplit héjában félig megfőzzük, majd meghámozzuk. Felkarikázzuk, akárcsak a megfőtt tojást és a kolbászt.
A tepsit kiolajozzuk, egy sor krumplit lerakunk, megsózzuk és megborsozzuk. Rárakjuk a tojáskarikákat és a kolbászt. Betakarjuk baconnal, majd ezt a folyamatot ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
A legfelső réteg krumplira rárakjuk a szalonna csíkokat, majd olajjal meglocsoljuk.
200 fokon sütjük, majd rátesszük a tejfölt és további 10 percig sütjük. Tálalásnál a tejföl mellett kaprot szórunk rá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.