Alföldi kapros rakott krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 30 dkg kolbász
- 10 dkg bacon
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS megfőzve
- kapor
- tejföl ízlés szerint
Elkészítése:
A krumplit héjában félig megfőzzük, majd meghámozzuk. Felkarikázzuk, akárcsak a megfőtt tojást és a kolbászt.
A tepsit kiolajozzuk, egy sor krumplit lerakunk, megsózzuk és megborsozzuk. Rárakjuk a tojáskarikákat és a kolbászt. Betakarjuk baconnal, majd ezt a folyamatot ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
A legfelső réteg krumplira rárakjuk a szalonna csíkokat, majd olajjal meglocsoljuk.
200 fokon sütjük, majd rátesszük a tejfölt és további 10 percig sütjük. Tálalásnál a tejföl mellett kaprot szórunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »