Alföldi kapros rakott krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 30 dkg kolbász
- 10 dkg bacon
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS megfőzve
- kapor
- tejföl ízlés szerint
Elkészítése:
A krumplit héjában félig megfőzzük, majd meghámozzuk. Felkarikázzuk, akárcsak a megfőtt tojást és a kolbászt.
A tepsit kiolajozzuk, egy sor krumplit lerakunk, megsózzuk és megborsozzuk. Rárakjuk a tojáskarikákat és a kolbászt. Betakarjuk baconnal, majd ezt a folyamatot ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
A legfelső réteg krumplira rárakjuk a szalonna csíkokat, majd olajjal meglocsoljuk.
200 fokon sütjük, majd rátesszük a tejfölt és további 10 percig sütjük. Tálalásnál a tejföl mellett kaprot szórunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »