Zsuzsi finom süteménye recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 38 dkg cukor
- 13 dkg méz
- 10 dkg margarin
- 0,8 dkg kakaópor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 65 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1,5 l tej
- 38 dkg cukor
- 5 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg margarin
Teteje:
- 2 tábla étbevonó 200gr
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A cukrot a mézet, margarint, kakaóport és a tojásokat egy keverőtálba összekeverjük. Gőz fölött addig melegítjük, míg az egész össze nem áll. Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a lisztes sütőporhoz.
Addig gyúrjuk, míg össze nem áll és nem ragad. Ezután 3 részre szedjük és elkezdjük kinyújtani bő liszttel. Ezután 10 percig sütjük 160 fokon.
Akkor jó, ha már elválik a sütőlemezről. (a sütőlemezt margarinozzuk, és lisztezzük, vagy használjunk sütőpapírt)
A pudingport egy kis tejjel csomómentesre kikeverjük. A tejet a cukorral feltesszük forrni. Ha már forr, akkor hozzáadjuk a pudingporos tejet és besűrítjük.
Ezután hozzáadjuk a margarint és feloldjuk benne. A krémet fontos, hogy még melegen öntsük rá a lapokra, mert a krém hidegen nem kenhető.
A csokoládét gőz fölött melegítjük és egy kis olajjal hígítjuk, fényezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »