Zsuzsi finom süteménye recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 38 dkg cukor
- 13 dkg méz
- 10 dkg margarin
- 0,8 dkg kakaópor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 65 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1,5 l tej
- 38 dkg cukor
- 5 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg margarin
Teteje:
- 2 tábla étbevonó 200gr
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A cukrot a mézet, margarint, kakaóport és a tojásokat egy keverőtálba összekeverjük. Gőz fölött addig melegítjük, míg az egész össze nem áll. Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a lisztes sütőporhoz.
Addig gyúrjuk, míg össze nem áll és nem ragad. Ezután 3 részre szedjük és elkezdjük kinyújtani bő liszttel. Ezután 10 percig sütjük 160 fokon.
Akkor jó, ha már elválik a sütőlemezről. (a sütőlemezt margarinozzuk, és lisztezzük, vagy használjunk sütőpapírt)
A pudingport egy kis tejjel csomómentesre kikeverjük. A tejet a cukorral feltesszük forrni. Ha már forr, akkor hozzáadjuk a pudingporos tejet és besűrítjük.
Ezután hozzáadjuk a margarint és feloldjuk benne. A krémet fontos, hogy még melegen öntsük rá a lapokra, mert a krém hidegen nem kenhető.
A csokoládét gőz fölött melegítjük és egy kis olajjal hígítjuk, fényezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »