Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsuzsi finom süteménye recept

Zsuzsi finom süteménye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 38 dkg cukor
    • 13 dkg méz
    • 10 dkg margarin
    • 0,8 dkg kakaópor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 65 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 1,5 l tej
    • 38 dkg cukor
    • 5 csomag vaníliás pudingpor
    • 30 dkg margarin

    Teteje:

    • 2 tábla étbevonó 200gr
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A cukrot a mézet, margarint, kakaóport és a tojásokat egy keverőtálba összekeverjük. Gőz fölött addig melegítjük, míg az egész össze nem áll. Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a lisztes sütőporhoz.

    Addig gyúrjuk, míg össze nem áll és nem ragad. Ezután 3 részre szedjük és elkezdjük kinyújtani bő liszttel. Ezután 10 percig sütjük 160 fokon.

    Akkor jó, ha már elválik a sütőlemezről. (a sütőlemezt margarinozzuk, és lisztezzük, vagy használjunk sütőpapírt)

    A pudingport egy kis tejjel csomómentesre kikeverjük. A tejet a cukorral feltesszük forrni. Ha már forr, akkor hozzáadjuk a pudingporos tejet és besűrítjük.

    Ezután hozzáadjuk a margarint és feloldjuk benne. A krémet fontos, hogy még melegen öntsük rá a lapokra, mert a krém hidegen nem kenhető.

    A csokoládét gőz fölött melegítjük és egy kis olajjal hígítjuk, fényezzük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá