Zsuzsi finom süteménye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 38 dkg cukor
  • 13 dkg méz
  • 10 dkg margarin
  • 0,8 dkg kakaópor
  • 3 db tojás
  • 65 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 1,5 l tej
  • 38 dkg cukor
  • 5 csomag vaníliás pudingpor
  • 30 dkg margarin

Teteje:

  • 2 tábla étbevonó 200gr
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A cukrot a mézet, margarint, kakaóport és a tojásokat egy keverőtálba összekeverjük. Gőz fölött addig melegítjük, míg az egész össze nem áll. Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a lisztes sütőporhoz.

Addig gyúrjuk, míg össze nem áll és nem ragad. Ezután 3 részre szedjük és elkezdjük kinyújtani bő liszttel. Ezután 10 percig sütjük 160 fokon.

Akkor jó, ha már elválik a sütőlemezről. (a sütőlemezt margarinozzuk, és lisztezzük, vagy használjunk sütőpapírt)

A pudingport egy kis tejjel csomómentesre kikeverjük. A tejet a cukorral feltesszük forrni. Ha már forr, akkor hozzáadjuk a pudingporos tejet és besűrítjük.

Ezután hozzáadjuk a margarint és feloldjuk benne. A krémet fontos, hogy még melegen öntsük rá a lapokra, mert a krém hidegen nem kenhető.

A csokoládét gőz fölött melegítjük és egy kis olajjal hígítjuk, fényezzük.