Zebratorta fehérjeporból recept

Hozzávalók:
A “tésztája”
- 10 dkg GM zabpehely
- 5 dkg GM zabpehelyliszt
- 5 dkg felolvasztott kókuszzsír
- 2 ek méz vagy stevia cseppek
A töltelékhez:
- 5 db “M”-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél kg zsírszegény túró vagy cottage cheese
- 1,5 dl görög joghurt
- 60 g vaníliás fehérje por (mindenmentes, növényi)
- 1,5 dl növényi tej (kókusz vagy mandula)
- 1 ek GM vanília ízű pudingpor vagy kukoricakeményítő
- piros ételszínezék
- 4 ek eritrit
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk .Előmelegített 180 fokos sütőben süssük 10 percig.
Készítsük el a tölteléket, ehhez az ételszínezék kivételével az összes hozzávalót mérjük tálba és botmixerrel, alaposan keverjük össze, ekkor osszuk ketté a tésztát, és az egyik felébe keverjük bele az ételszínezéket, a másik marad sárga.
A zabpelyhes alapot ha kivettük a sütőből a masszát kanalazzuk rá, úgy hogy egy kanál sárga krémet teszünk középre, erre jön a rózsaszín krém, majd a sárga…. amíg el nem fogy. Magától szét fog terülni!
Tegyük vissza a sütőbe, és 160 fokon süssük, további 50 percig. A sütőből kivéve, hagyjuk kissé kihűlni, majd azonnal fogyaszthatjuk. Másnap is finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »