Villámgyors poharas desszert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 ek liszt
- 3 ek cukor
- késhegynyi sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj
- 2 ek tej
Rétegezéshez:
- kompót
- mazsola
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 5 dl tej
Csokiöntethez:
- 2 ek vaj vagy margarin
- 4 ek instant, cukros kakaópor
Elkészítése:
A bögrében alaposan összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd a mikróba tesszük: 700 watton 3 perc alatt elkészül.
Fél percig még hagyjuk a zárt mikróban pihenni, csak ezután vegyük ki. A kakaós tésztánkat kézzel tépkedjük szét.
A pudingot a szokásos módon főzzük meg.
A csokiöntethez a margarint olvasszuk fel, keverjük hozzá a kakaóport.
Készítsünk elő 4-5 üvegpoharat és jöhet a legjobb rész, a rétegezés: süti, csokiöntet, puding, kompót, mazsola, süti, puding és a tetejére ismét csokiöntet. Természetesen lehet “kreatívoskodni”, másféle krémet készíteni, más ízű öntetet, friss gyümölcsöket, diót, tejszínhabot stb…én például maradék mandulát használtam fel díszítésnek.
Jó sütizést mindenkinek!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »