Villámgyors poharas desszert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 ek liszt
- 3 ek cukor
- késhegynyi sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj
- 2 ek tej
Rétegezéshez:
- kompót
- mazsola
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 5 dl tej
Csokiöntethez:
- 2 ek vaj vagy margarin
- 4 ek instant, cukros kakaópor
Elkészítése:
A bögrében alaposan összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd a mikróba tesszük: 700 watton 3 perc alatt elkészül.
Fél percig még hagyjuk a zárt mikróban pihenni, csak ezután vegyük ki. A kakaós tésztánkat kézzel tépkedjük szét.
A pudingot a szokásos módon főzzük meg.
A csokiöntethez a margarint olvasszuk fel, keverjük hozzá a kakaóport.
Készítsünk elő 4-5 üvegpoharat és jöhet a legjobb rész, a rétegezés: süti, csokiöntet, puding, kompót, mazsola, süti, puding és a tetejére ismét csokiöntet. Természetesen lehet “kreatívoskodni”, másféle krémet készíteni, más ízű öntetet, friss gyümölcsöket, diót, tejszínhabot stb…én például maradék mandulát használtam fel díszítésnek.
Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »