Vienetta szelet recept

Hozzávalók:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 0,5 l habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 2 tábla étcsokoládé
Elkészítése:
8 tojás fehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verünk, ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ehhez hozzáadunk fél csomag sütőport és a habverővel tovább keverjük.
Ezután fokozatosan hozzáadunk nyolc kanál lisztet. A piskótát nagyobb négyzet alakú tepsibe öntjük és megsütjük. Mikor megsült kihűtjük és három egyenlő téglalapra vágjuk (függőlegesen!).
A habtejszínt 2 csomag habfixálóval kemény habbá verjük, majd két tábla csokoládét gőz felett megolvasztunk.
Egy piskóta lapot tálcára helyezünk, majd a tejszínhab szűk egyharmadát rákenjük. Az olvasztott csokoládét habzsákba öntjük (a legvékonyabb kinyomót használjuk) és az egyharmadát rácsorgatjuk a tejszínre.
Ezután rátesszük a következő lapot és megismételjük a folyamatot.
Mikor ezzel is kész vagyunk rátesszük az utolsó lapot és a maradék habbal körbe kenjük, illetve a maradék csokoládéval lecsorgatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »