Vienetta szelet recept

Hozzávalók:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 0,5 l habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 2 tábla étcsokoládé
Elkészítése:
8 tojás fehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verünk, ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ehhez hozzáadunk fél csomag sütőport és a habverővel tovább keverjük.
Ezután fokozatosan hozzáadunk nyolc kanál lisztet. A piskótát nagyobb négyzet alakú tepsibe öntjük és megsütjük. Mikor megsült kihűtjük és három egyenlő téglalapra vágjuk (függőlegesen!).
A habtejszínt 2 csomag habfixálóval kemény habbá verjük, majd két tábla csokoládét gőz felett megolvasztunk.
Egy piskóta lapot tálcára helyezünk, majd a tejszínhab szűk egyharmadát rákenjük. Az olvasztott csokoládét habzsákba öntjük (a legvékonyabb kinyomót használjuk) és az egyharmadát rácsorgatjuk a tejszínre.
Ezután rátesszük a következő lapot és megismételjük a folyamatot.
Mikor ezzel is kész vagyunk rátesszük az utolsó lapot és a maradék habbal körbe kenjük, illetve a maradék csokoládéval lecsorgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »