Vienetta szelet recept
Hozzávalók:
- 8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 0,5 l habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 2 tábla étcsokoládé
Elkészítése:
8 tojás fehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verünk, ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ehhez hozzáadunk fél csomag sütőport és a habverővel tovább keverjük.
Ezután fokozatosan hozzáadunk nyolc kanál lisztet. A piskótát nagyobb négyzet alakú tepsibe öntjük és megsütjük. Mikor megsült kihűtjük és három egyenlő téglalapra vágjuk (függőlegesen!).
A habtejszínt 2 csomag habfixálóval kemény habbá verjük, majd két tábla csokoládét gőz felett megolvasztunk.
Egy piskóta lapot tálcára helyezünk, majd a tejszínhab szűk egyharmadát rákenjük. Az olvasztott csokoládét habzsákba öntjük (a legvékonyabb kinyomót használjuk) és az egyharmadát rácsorgatjuk a tejszínre.
Ezután rátesszük a következő lapot és megismételjük a folyamatot.
Mikor ezzel is kész vagyunk rátesszük az utolsó lapot és a maradék habbal körbe kenjük, illetve a maradék csokoládéval lecsorgatjuk.