Vendégváró szelet recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 tk sütőpor
Barna tészta:
- 25 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1/2 dl tej
- 1 kk szódabikarbóna
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- csokiforgács a tetejére
Elkészítése:
A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát elfelezzük és két 27*34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Liszttel megszórt tepsire helyezzük és villával szurkáljuk meg, hogy ne hólyagosodjon fel.
180 fokon süssük meg kb 10 perc alatt, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük a lapokat, akkor könnyen kiszáradhat. Hagyjuk kihűlni.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjéket keményre felverjük a cukorral.
Vigyázva keverjük bele, egyesével a sárgákat, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben süssük, mint a lapokat, 180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt, majd hűtsük ki.
A krémhez 7 dl tejet a cukorral forraljunk fel. A maradék hideg tejben a pudingporokat keverjük csomómentesre, majd öntsük a tejhez és főzzük sűrűre.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd a 10 dkg vajat keverjünk el olvadásig a pudingban. Hűtsük ki teljesen és csak utána keverjük habosra a maradék vajjal.
Alulra egy kakaós lap kerül, erre jön a krém fele, erre helyezzük rá a piskótánkat, majd kenjük rá a krém másik felét és fedjük be a másik kakaós lappal. A krémből hagyjunk annyit, hogy a tetejére is kerüljön, majd szórjuk meg csokireszelékkel, forgáccsal.
Jól hűtsük be, majd másnap szeleteljük fel.
Tipp:
Mifelénk nem tudom milyen más néven szerepel, én így ismerem. Nálunk nem voltak nagy lakodalmak,városban laktam 44 évet. Elég kislétszámú családból származom és nincsenek nagy süteményregélő nagyik, akik beszélnének róla, milyen volt régen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »