Vendégváró szelet recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 tk sütőpor
Barna tészta:
- 25 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 1/2 dl tej
- 1 kk szódabikarbóna
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- csokiforgács a tetejére
Elkészítése:
A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát elfelezzük és két 27*34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Liszttel megszórt tepsire helyezzük és villával szurkáljuk meg, hogy ne hólyagosodjon fel.
180 fokon süssük meg kb 10 perc alatt, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük a lapokat, akkor könnyen kiszáradhat. Hagyjuk kihűlni.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjéket keményre felverjük a cukorral.
Vigyázva keverjük bele, egyesével a sárgákat, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben süssük, mint a lapokat, 180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt, majd hűtsük ki.
A krémhez 7 dl tejet a cukorral forraljunk fel. A maradék hideg tejben a pudingporokat keverjük csomómentesre, majd öntsük a tejhez és főzzük sűrűre.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd a 10 dkg vajat keverjünk el olvadásig a pudingban. Hűtsük ki teljesen és csak utána keverjük habosra a maradék vajjal.
Alulra egy kakaós lap kerül, erre jön a krém fele, erre helyezzük rá a piskótánkat, majd kenjük rá a krém másik felét és fedjük be a másik kakaós lappal. A krémből hagyjunk annyit, hogy a tetejére is kerüljön, majd szórjuk meg csokireszelékkel, forgáccsal.
Jól hűtsük be, majd másnap szeleteljük fel.
Tipp:
Mifelénk nem tudom milyen más néven szerepel, én így ismerem. Nálunk nem voltak nagy lakodalmak,városban laktam 44 évet. Elég kislétszámú családból származom és nincsenek nagy süteményregélő nagyik, akik beszélnének róla, milyen volt régen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »









