Vendégváró sütemény recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
A kakaós laphoz:
- 10 g szalalkáli
- 100 ml tej
- 50 g margarin
- 50 g cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 350 g finomliszt
A piskótához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek cukor
- 7 ek finomliszt
- fél citrom leve
- csipetnyi sütőpor
A krémhez:
- 100 g liszt
- 500 ml tej
- 200 g vaj
- 200 g cukor
A tetejére:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 120 g cukor
- fél citrom leve
A csokimázhoz:
- 1 ek kakaópor
- 1 ek cukor
- 1 ek víz
Elkészítése:
A szalalkálit a tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, majd a tepsi méretére nyújtjuk és a tepsi hátán megsütjük kb 8-10 perc alatt. A másik lappal is így járunk el.
A piskótához a tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor és a citromlé hozzáadásával. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd végül a lisztet és a sütőport is. A masszát csomómentesre keverjük.
A krémhez a lisztből és tejből sűrű pépet főzünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt péppel. A krémet kétrészre osztjuk.
Az egyik felét rákenjük a kakaós lapra, ráhelyezzük a piskótát, rákenjük a krém másik felét és rátesszük a másik kakaós lapot.
Tetejére a tojásfehérjékből, a cukorból és a citrom levéből gőz fölött kemény habot verünk. Rákenjük a süteményre, majd a kakaóból, cukorból és vízből készített csokimázat rácsorgatjuk.
Másnap szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »