Vendégváró sütemény recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
A kakaós laphoz:
- 10 g szalalkáli
- 100 ml tej
- 50 g margarin
- 50 g cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 350 g finomliszt
A piskótához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek cukor
- 7 ek finomliszt
- fél citrom leve
- csipetnyi sütőpor
A krémhez:
- 100 g liszt
- 500 ml tej
- 200 g vaj
- 200 g cukor
A tetejére:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 120 g cukor
- fél citrom leve
A csokimázhoz:
- 1 ek kakaópor
- 1 ek cukor
- 1 ek víz
Elkészítése:
A szalalkálit a tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, majd a tepsi méretére nyújtjuk és a tepsi hátán megsütjük kb 8-10 perc alatt. A másik lappal is így járunk el.
A piskótához a tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor és a citromlé hozzáadásával. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd végül a lisztet és a sütőport is. A masszát csomómentesre keverjük.
A krémhez a lisztből és tejből sűrű pépet főzünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt péppel. A krémet kétrészre osztjuk.
Az egyik felét rákenjük a kakaós lapra, ráhelyezzük a piskótát, rákenjük a krém másik felét és rátesszük a másik kakaós lapot.
Tetejére a tojásfehérjékből, a cukorból és a citrom levéből gőz fölött kemény habot verünk. Rákenjük a süteményre, majd a kakaóból, cukorból és vízből készített csokimázat rácsorgatjuk.
Másnap szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »