Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró sütemény recept

Vendégváró sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
    A kakaós laphoz:

    • 10 g szalalkáli
    • 100 ml tej
    • 50 g margarin
    • 50 g cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 350 g finomliszt

    A piskótához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek cukor
    • 7 ek finomliszt
    • fél citrom leve
    • csipetnyi sütőpor

    A krémhez:

    • 100 g liszt
    • 500 ml tej
    • 200 g vaj
    • 200 g cukor

    A tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 120 g cukor
    • fél citrom leve

    A csokimázhoz:

    • 1 ek kakaópor
    • 1 ek cukor
    • 1 ek víz

    Elkészítése:

    A szalalkálit a tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, majd a tepsi méretére nyújtjuk és a tepsi hátán megsütjük kb 8-10 perc alatt. A másik lappal is így járunk el.

    A piskótához a tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor és a citromlé hozzáadásával. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd végül a lisztet és a sütőport is. A masszát csomómentesre keverjük.

    A krémhez a lisztből és tejből sűrű pépet főzünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt péppel. A krémet kétrészre osztjuk.

    Az egyik felét rákenjük a kakaós lapra, ráhelyezzük a piskótát, rákenjük a krém másik felét és rátesszük a másik kakaós lapot.

    Tetejére a tojásfehérjékből, a cukorból és a citrom levéből gőz fölött kemény habot verünk. Rákenjük a süteményre, majd a kakaóból, cukorból és vízből készített csokimázat rácsorgatjuk.

    Másnap szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá