Vendégváró sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
A kakaós laphoz:

  • 10 g szalalkáli
  • 100 ml tej
  • 50 g margarin
  • 50 g cukor
  • 2 tojássárgája
  • 350 g finomliszt

A piskótához:

  • 7 tojás
  • 7 ek cukor
  • 7 ek finomliszt
  • fél citrom leve
  • csipetnyi sütőpor

A krémhez:

  • 100 g liszt
  • 500 ml tej
  • 200 g vaj
  • 200 g cukor

A tetejére:

  • 2 tojásfehérje
  • 120 g cukor
  • fél citrom leve

A csokimázhoz:

  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek cukor
  • 1 ek víz

Elkészítése:

A szalalkálit a tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, majd a tepsi méretére nyújtjuk és a tepsi hátán megsütjük kb 8-10 perc alatt. A másik lappal is így járunk el.

A piskótához a tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor és a citromlé hozzáadásával. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd végül a lisztet és a sütőport is. A masszát csomómentesre keverjük.

A krémhez a lisztből és tejből sűrű pépet főzünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt péppel. A krémet kétrészre osztjuk.

Az egyik felét rákenjük a kakaós lapra, ráhelyezzük a piskótát, rákenjük a krém másik felét és rátesszük a másik kakaós lapot.

Tetejére a tojásfehérjékből, a cukorból és a citrom levéből gőz fölött kemény habot verünk. Rákenjük a süteményre, majd a kakaóból, cukorból és vízből készített csokimázat rácsorgatjuk.

Másnap szeletelve tálaljuk.