Vegán kókuszkócka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg finomliszt
- 15 g sütőpor
- csipet só
- 15 dkg almapüré (nálam cukormentes)
- 15 dkg cukor (vagy édesítő)
- 1 dl olaj
- 2,75 dl víz
Máz:
- 20 dkg porcukor (vagy édesítő)
- 20 dkg vegán margarin
- 3 ek kakaópor
- 1 üvegcse rumaroma
- 1 dl növényi tej
- 50 g vegán étcsokoládé
Forgatáshoz:
- 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit: kétféle liszt, sütőpor, cukor vagy édesítő és só egy nagyobb edénybe mérjük és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az almapürét, olajat és a vizet, majd az egészet csomomentes tésztává kavarjuk.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a masszát. 200 fokra melegített sütőben, alső-felső sötéssel kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
A megsült lapot rácsra téve kihűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt.
Közben elkészítjük a mázat. A hozzávalóit (az aroma és csoki kivételével) egy kisebb edénybe mérjük és kis lángon összemelegítjük. A végén hozzáadjuk a csokit és addig keverjük, amíg el nem olvad, majd az aromát is belekeverjük.
A kihűlt tésztát feldaraboljuk (én 24 darabra vágtam), majd villára húzva belemártjuk a mázba, végül kókuszreszelékbe forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









