Vegán kókuszkócka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg finomliszt
- 15 g sütőpor
- csipet só
- 15 dkg almapüré (nálam cukormentes)
- 15 dkg cukor (vagy édesítő)
- 1 dl olaj
- 2,75 dl víz
Máz:
- 20 dkg porcukor (vagy édesítő)
- 20 dkg vegán margarin
- 3 ek kakaópor
- 1 üvegcse rumaroma
- 1 dl növényi tej
- 50 g vegán étcsokoládé
Forgatáshoz:
- 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit: kétféle liszt, sütőpor, cukor vagy édesítő és só egy nagyobb edénybe mérjük és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az almapürét, olajat és a vizet, majd az egészet csomomentes tésztává kavarjuk.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a masszát. 200 fokra melegített sütőben, alső-felső sötéssel kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
A megsült lapot rácsra téve kihűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt.
Közben elkészítjük a mázat. A hozzávalóit (az aroma és csoki kivételével) egy kisebb edénybe mérjük és kis lángon összemelegítjük. A végén hozzáadjuk a csokit és addig keverjük, amíg el nem olvad, majd az aromát is belekeverjük.
A kihűlt tésztát feldaraboljuk (én 24 darabra vágtam), majd villára húzva belemártjuk a mázba, végül kókuszreszelékbe forgatjuk.