Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vegán kókuszkócka recept

Vegán kókuszkócka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • 10 dkg finomliszt
    • 15 g sütőpor
    • csipet só
    • 15 dkg almapüré (nálam cukormentes)
    • 15 dkg cukor (vagy édesítő)
    • 1 dl olaj
    • 2,75 dl víz

    Máz:

    • 20 dkg porcukor (vagy édesítő)
    • 20 dkg vegán margarin
    • 3 ek kakaópor
    • 1 üvegcse rumaroma
    • 1 dl növényi tej
    • 50 g vegán étcsokoládé

    Forgatáshoz:

    • 15 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tészta száraz hozzávalóit: kétféle liszt, sütőpor, cukor vagy édesítő és só egy nagyobb edénybe mérjük és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az almapürét, olajat és a vizet, majd az egészet csomomentes tésztává kavarjuk.

    Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a masszát. 200 fokra melegített sütőben, alső-felső sötéssel kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A megsült lapot rácsra téve kihűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt.

    Közben elkészítjük a mázat. A hozzávalóit (az aroma és csoki kivételével) egy kisebb edénybe mérjük és kis lángon összemelegítjük. A végén hozzáadjuk a csokit és addig keverjük, amíg el nem olvad, majd az aromát is belekeverjük.

    A kihűlt tésztát feldaraboljuk (én 24 darabra vágtam), majd villára húzva belemártjuk a mázba, végül kókuszreszelékbe forgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá