Vegán kókuszkócka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vegán kókuszkócka

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 15 g sütőpor
  • csipet só
  • 15 dkg almapüré (nálam cukormentes)
  • 15 dkg cukor (vagy édesítő)
  • 1 dl olaj
  • 2,75 dl víz

Máz:

  • 20 dkg porcukor (vagy édesítő)
  • 20 dkg vegán margarin
  • 3 ek kakaópor
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 1 dl növényi tej
  • 50 g vegán étcsokoládé

Forgatáshoz:

  • 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A tészta száraz hozzávalóit: kétféle liszt, sütőpor, cukor vagy édesítő és só egy nagyobb edénybe mérjük és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az almapürét, olajat és a vizet, majd az egészet csomomentes tésztává kavarjuk.

Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a masszát. 200 fokra melegített sütőben, alső-felső sötéssel kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

A megsült lapot rácsra téve kihűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt.

Közben elkészítjük a mázat. A hozzávalóit (az aroma és csoki kivételével) egy kisebb edénybe mérjük és kis lángon összemelegítjük. A végén hozzáadjuk a csokit és addig keverjük, amíg el nem olvad, majd az aromát is belekeverjük.

A kihűlt tésztát feldaraboljuk (én 24 darabra vágtam), majd villára húzva belemártjuk a mázba, végül kókuszreszelékbe forgatjuk.