Vegán kókuszkocka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
- 25 dkg fehér tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
- 18 dkg teljes értékű nádcukor
- 8 dkg kókuszzsír
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
- 4 dl mandulatej vagy rizstej
- fél citrom héja
Bevonáshoz:
- 10 ek kakaópor
- 10 dkg kókuszzsír
- 15 dkg nádporcukor
- 3 dl mandulatej vagy rizstej
- 25 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Tedd a tészta száraz hozzávalóit egy edénybe és keverd jól össze, majd tedd hozzá a kókuszzsírt és a mandulatejet is. Keverd össze lágy mozdulatokkal és öntsd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe.
180 fokon süsd készre kb 30 perc alatt, amjd hagyd kihűlni. A kihűlt piskótát vágd fel tetszés szerint.
A máz hozzávalóit (a kókuszreszelék kivételével) keverd össze egy edényben és főzd fel. A forró mázba mártogasd bele villával a piskótakockákat, majd forgasd bele kókuszreszelékbe.
Tipp:
A mai is ilyen nap volt, a klasszikus, finom kókuszkockát szerettem volna vegán módon elérhetővé tenni a családom számára. Általában mindent szeretünk ami kókuszos, így a kókuszkocka is nagy kedvenc.:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »