Vaníliás, túrós pite recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 12 dkg porcukor
- 16 dkg margarin
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
- fél kg tehéntúró
- reszelt citromhéj (ízlés szerint)
- vaníliás cukor (ízlés szerint)
- 20 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük.
A lisztet a cukrokkal, a margarinnal, a tojással és a tojássárgájával, valamint a reszelt citrom héjjal és sütőporral sima tésztává dolgozzuk.
Ha kell egy kis tejfölt rakhatunk bele (én 1 evőkanál tejfölt raktam hozzá).
A tésztát ketté osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk a tepsi méretére és beletesszük a sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, lisztezett tepsibe). Egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket. Ráterítjük a másik kinyújtott lapot.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Végül meghintjük porcukorral az egészet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.