Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás, túrós pite recept

Vaníliás, túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 12 dkg porcukor
    • 16 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom lereszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • fél csomag sütőpor

    Töltelék:

    • fél kg tehéntúró
    • reszelt citromhéj (ízlés szerint)
    • vaníliás cukor (ízlés szerint)
    • 20 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük.

    A lisztet a cukrokkal, a margarinnal, a tojással és a tojássárgájával, valamint a reszelt citrom héjjal és sütőporral sima tésztává dolgozzuk.

    Ha kell egy kis tejfölt rakhatunk bele (én 1 evőkanál tejfölt raktam hozzá).

    A tésztát ketté osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk a tepsi méretére és beletesszük a sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, lisztezett tepsibe). Egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket. Ráterítjük a másik kinyújtott lapot.

    180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Végül meghintjük porcukorral az egészet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá