Vaníliás, túrós pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 12 dkg porcukor
  • 16 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor

Töltelék:

  • fél kg tehéntúró
  • reszelt citromhéj (ízlés szerint)
  • vaníliás cukor (ízlés szerint)
  • 20 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)

Elkészítése:

A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük.

A lisztet a cukrokkal, a margarinnal, a tojással és a tojássárgájával, valamint a reszelt citrom héjjal és sütőporral sima tésztává dolgozzuk.

Ha kell egy kis tejfölt rakhatunk bele (én 1 evőkanál tejfölt raktam hozzá).

A tésztát ketté osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk a tepsi méretére és beletesszük a sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, lisztezett tepsibe). Egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket. Ráterítjük a másik kinyújtott lapot.

180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Végül meghintjük porcukorral az egészet.