Vaníliás-őszibarackos habos szelet recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek finomliszt
- 8 ek porcukor
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- cukor ízlés szerint
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 30 dkg szeletelt őszibarack jól lecsepegtetve.
- 0,5 l habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom. A sárgákhoz hozzáadom a porcukrot és robotgéppel habosra verem.
A lisztben elkeverem a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verem. A kikevert tojássárgához adom apránként a sütőporos lisztet és a felvert habot.
A masszát egy 30*35 cm-es tepsibe öntöm és megsütöm a piskótát.
A tejben a pudingporokat keményre főzöm, majd adok hozzá cukrot és belekeverem a vaníliaaromát is. Amíg a puding hűl, addig a vajat és a porcukrot jól kikeverem, majd hozzáadom a kész pudinghoz. A jól lecsepegtetett, szeletelt őszibarackokat belekeverem a kihűlt vaníliás krémbe.
A már kihűlt piskótára rákenem az őszibarackos krémet. A jól lehűtött habtejszínt kemény habbá verem és rásimítom a barackos krém tetejére. Tetejére egy kis csokit olvasztottam.
Kaptam egy nagyon könnyű, finom sütit, amit bátran ajánlok bárkinek.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »