Vaníliás-csokis-diós szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*39 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 18 dkg kristálycukor
- 22,5 dkg vaj
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 8-10 evőkanál baracklekvár
- 20 dkg csokoládé
- 30 dkg darát dió
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 cs csokoládé ízű pudingpor
- 6 g sütőpor
- 0,5 dl rum
- 3 dl tejföl 20°%-os
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg kristálycukor
A vaníliás krémhez:
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 12 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
A tetejére:
- 5 dkg tortadara
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal összedolgozzuk.
Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk. A baracklekvárral megkenjük.
A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a kakaóval ,a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd a rummal és a tejföllel összekeverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós keveréket, majd a lekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A vajat kihabosítjuk és a langyos masszához keverjük, majd a kihűlt tésztára kenjük.
Tortadarával megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »