Vaníliás-csokis-diós szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*39 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 18 dkg kristálycukor
- 22,5 dkg vaj
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 8-10 evőkanál baracklekvár
- 20 dkg csokoládé
- 30 dkg darát dió
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 cs csokoládé ízű pudingpor
- 6 g sütőpor
- 0,5 dl rum
- 3 dl tejföl 20°%-os
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg kristálycukor
A vaníliás krémhez:
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 12 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
A tetejére:
- 5 dkg tortadara
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal összedolgozzuk.
Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk. A baracklekvárral megkenjük.
A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a kakaóval ,a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd a rummal és a tejföllel összekeverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós keveréket, majd a lekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A vajat kihabosítjuk és a langyos masszához keverjük, majd a kihűlt tésztára kenjük.
Tortadarával megszórjuk.