Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliakrémes diószelet recept

Vaníliakrémes diószelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
    Lapokhoz:

    • 400 g  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb 12-14 db)
    • 180 g nyírfacukor vagy ennek megfelelő édesítő
    • 300 g darált dió
    • 60 g búza finomliszt
    • 120 g teljes kiörlésű búzaliszt
    • 20 g sütőpor
    • 50 g durvára vágott dió a szóráshoz

    A főzött alaphoz:

    • 200 ml tejszín
    • 300 ml víz
    • 60 g vaníliás pudingpor
    • 80 g cukornak megfelelő édesítő
    • 30 g vaj
    • vaníliaaroma vagy vanílarúd kikapart magja
    • 15 g zselatin

    Krémhez:

    • 600 ml habtejszín

    Elkészítése:

    A lisztekhez hozzáadjuk a darált diót és a sütőport, majd alaposan elkeverjük.

    A tojásfehérjéket felverjük a cukorral vagy édesítővel, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes-diós keveréket. (Az eredeti recept csak fele ennyi hozzávalóval dolgozik a tésztánál, de én nem tudtam olyan vékonyra elkenni egy adagból, így a dupláját kevertem ki a masszának).

    A tepsibe sütőpapírt fektetünk, elterítjük benne a masszát, rászórjuk a diót és 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük. A kihűlt lapot függőlegesen félbe vágjuk.

    A főzött alaphoz elkeverjük a pudingport és a tejszín, víz keverékét csomómentesen, majd sűrűre felfőzzük. Még forrón belekeverjük a vajat, édesítőt és a vaníliát. Folpackkal letakarva kifűtjük.

    A zselatint kevés vízbe beáztatjuk, majd mikróban folyósra melegítjük és összekeverjük a főzött alappal. A jól behűtött tejszínt keményre felverjük és beledolgozzuk a főzött krémet is.

    Az egyik lapot egy állítható sütikeretbe vagy akkora tepsibe tesszük, amekkora a lapunk, majd rásimítjuk a krémet és befedjük a másik lappal. Eg éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá