Valentin napi torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 25 dkg 80%-os étcsokoládé
A tetejére:
- fél kg levétől lecsepegtetett fagyasztott meggy (vagy meggybefőtt)
- 1 csomag gyümölcskocsonya por
Elkészítése:
A tojásokat elektromos habverővel minimum 5 percig verjük cukorral együtt. (Nálam 7 percig ment a gép).
A szeletekre tördelt csokit gőz fölött megolvasztjuk és kicsit meghűtve hozzáadagoljuk a tojásmasszához.
Egy szilikonos szív alakú formába (vagy tortakarikába) öntjük és 180 fokon 18 percig sütjük. Utána kinyitjuk a sütő ajtaját és hagyjuk kihűlni.
Ne szárítsuk ki és ne ijedjünk meg, hogy melegen még nedvesnek tűnik. Amikor kihűlt, kiszedjük a formából, amit papírtörlővel kitörlünk, majd visszahelyezzük a tésztát.
A tetején elrendezzük a meggyet, majd a elkészítjük a gyümölcszselét a zacskón leírtak szerint és ráöntjük a meggy tetejére. Amíg meg nem szilárdul hideg helyre tesszük.
Tipp:
Ez egy alap torta, bármilyen alkalomra megsüthetjük, az alkalomhoz illő díszítéssel.
Én ezt Valentin napra sütöttem, ezért szív alakú gumicukorral és eperrel tettem “szerelmessé”.
Ha cukrot kicseréljük édesítőre és cukormentes meggybefőttre, cukorbetegek is fogyaszthatják. Liszt nélkül sül, így más diétába is beilleszthető (pl. lisztérzékenység).