Útravaló szendvicsek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1,1 kg finomliszt
- 1 tk só
- 4 dkg friss élesztő
- 3 nagy ek natúr joghurt
- 1 nagy ek zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 2-3 dl langyos tej
Töltelékhez:
- 16 szelet cheddar sajt (de lehet sima lapka is)
- 16 szelet gépsonka
- 1 kis üveg szeletelt gomba
- 16 csipet reszelt ementáli sajt
- őrölt bors
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 csipet reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a zsírt, a joghurtot, egy egész tojást és a feloldott élesztőt, majd annyi langyos tejet teszünk hozzá, hogy összegyúrva egy könnyű, puha, szép sima tésztagombócot kapjunk!
Letakarva meleg helyen a kétszeresére kelesztjük!
1 cm-es vékonyságúra jól kisodorjuk és 10-12 centi átmérőjű szaggatóval 32 db korongot vágunk, ami ha összehúzódna, akkor kézzel rálapítunk egy picit.
A széleit megkenjük felvert tojással és a korongok felét megtöltjük a sajtszeletekkel, a gépsonkával, a levétől leszűrt gombával, végül még egy kis reszelt sajtot lehet rá tenni, ettől még sajtosabb, még finomabb lesz a szendvics.
A tetejét megszórjuk őrölt borssal vagy ízlés szerint chilivel.
Ráragasztjuk az üres tésztakorongokat, a széleit az ujjunkkal kissé összecsípjük és sütőlemezre téve megkenjük felvert tojással.
Ha maradt reszelt sajt, akkor azzal még a tetejüket díszíthetjük ( de különféle magvak is megteszik) és 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 22-25 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni!
Éjszakára hűtőszekrényben tároljuk.
Másnap a szendvicseket csak beletesszük egy nylontasakba és indulhatunk túrázni! :)
Jó étvágyat, kellemes kirándulást kívánok!
Tipp:
A töltelék ízlés dolga, szabadon választható. Készítettem már füstölt kolbásszal-csípős paprika szeletekkel és sajttal-virsli karikákkal, a következő túrára a bolognai verzióban gondolkodom! :)
Lényege, hogy előző nap el lehet készíteni és kényelmes, kiadós, laktató és házi szendvicseket fogyaszthatunk, aminél nincs jobb egy fárasztó túra alkalmával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »