Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a zsírt, a joghurtot, egy egész tojást és a feloldott élesztőt, majd annyi langyos tejet teszünk hozzá, hogy összegyúrva egy könnyű, puha, szép sima tésztagombócot kapjunk!
Letakarva meleg helyen a kétszeresére kelesztjük!
1 cm-es vékonyságúra jól kisodorjuk és 10-12 centi átmérőjű szaggatóval 32 db korongot vágunk, ami ha összehúzódna, akkor kézzel rálapítunk egy picit.
A széleit megkenjük felvert tojással és a korongok felét megtöltjük a sajtszeletekkel, a gépsonkával, a levétől leszűrt gombával, végül még egy kis reszelt sajtot lehet rá tenni, ettől még sajtosabb, még finomabb lesz a szendvics.
A tetejét megszórjuk őrölt borssal vagy ízlés szerint chilivel.
Ráragasztjuk az üres tésztakorongokat, a széleit az ujjunkkal kissé összecsípjük és sütőlemezre téve megkenjük felvert tojással.
Ha maradt reszelt sajt, akkor azzal még a tetejüket díszíthetjük ( de különféle magvak is megteszik) és 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 22-25 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni!
Éjszakára hűtőszekrényben tároljuk.
Másnap a szendvicseket csak beletesszük egy nylontasakba és indulhatunk túrázni! :)
Jó étvágyat, kellemes kirándulást kívánok!
A töltelék ízlés dolga, szabadon választható. Készítettem már füstölt kolbásszal-csípős paprika szeletekkel és sajttal-virsli karikákkal, a következő túrára a bolognai verzióban gondolkodom! :)
Lényege, hogy előző nap el lehet készíteni és kényelmes, kiadós, laktató és házi szendvicseket fogyaszthatunk, aminél nincs jobb egy fárasztó túra alkalmával.