Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tweed kocka recept

Tweed kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 100 g finomliszt
    • 7,5 dkg rizsliszt (helyettesíthető finomliszttel)
    • 6 g sütőpor
    • 1 g só
    • 120 g margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 100 g kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szoba hőmérsékletű)
    • 1 tk vanília kivonat
    • 1 dl tej (szoba hőmérsékletű)
    • 6 dkg étcsokoládé (lereszelve)

    Krém:

    • 8 dkg vaj (szoba hőmérsékletű)
    • 1 ek vaníliás pudingpor
    • 0,5 tk vanília kivonat
    • 160 g porcukor
    • 1-2 ek tej

    Teteje:

    • 14 dkg étcsokoládé
    • 2 dkg vaj/margarin

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük.

    Egy másik edényben a margarint a cukorral kihabosítjuk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel jól kikeverjük. Adjuk hozzá a vanília kivonatot is, majd a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Forgassuk bele a reszelt étcsokoládét, végül pedig a tejjel kissé lazítsuk fel a tésztát.

    Egy kisebb méretű tepsit vajazzunk jól ki, és öntsük bele a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg hűl, készítsük el a krémet.

    Krém készítése:

    A vajat a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a pudingport, a vanília kivonatot és a porcukrot. Verjük a habverővel addig, amíg sűrű, kenhető krém nem lesz belőle. Ha nagyon sűrű lenne, 1-2 evőkanál tejet adhatunk még hozzá.

    Összeállítás:

    A kihűlt tésztára kenjük rá a krémet, majd tegyük be legalább fél órára a hűtőszekrénybe.

    A csokit a vajjal gőz felett olvasszuk fel, és hagyjuk kicsit hűlni. Ha már langyos, szépen egyengessük el a süti tetején, és tegyük vissza a hűtőbe egy éjszakára. Másnap szépen szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá