Tweed kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tweed kocka

Hozzávalók:

Tészta:

  • 100 g finomliszt
  • 7,5 dkg rizsliszt (helyettesíthető finomliszttel)
  • 6 g sütőpor
  • 1 g só
  • 120 g margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 100 g kristálycukor
  • 2 tojás (szoba hőmérsékletű)
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 dl tej (szoba hőmérsékletű)
  • 6 dkg étcsokoládé (lereszelve)

Krém:

  • 8 dkg vaj (szoba hőmérsékletű)
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 0,5 tk vanília kivonat
  • 160 g porcukor
  • 1-2 ek tej

Teteje:

  • 14 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg vaj/margarin

Elkészítése:

Tészta készítése:

A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük.

Egy másik edényben a margarint a cukorral kihabosítjuk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel jól kikeverjük. Adjuk hozzá a vanília kivonatot is, majd a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Forgassuk bele a reszelt étcsokoládét, végül pedig a tejjel kissé lazítsuk fel a tésztát.

Egy kisebb méretű tepsit vajazzunk jól ki, és öntsük bele a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg hűl, készítsük el a krémet.

Krém készítése:

A vajat a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a pudingport, a vanília kivonatot és a porcukrot. Verjük a habverővel addig, amíg sűrű, kenhető krém nem lesz belőle. Ha nagyon sűrű lenne, 1-2 evőkanál tejet adhatunk még hozzá.

Összeállítás:

A kihűlt tésztára kenjük rá a krémet, majd tegyük be legalább fél órára a hűtőszekrénybe.

A csokit a vajjal gőz felett olvasszuk fel, és hagyjuk kicsit hűlni. Ha már langyos, szépen egyengessük el a süti tetején, és tegyük vissza a hűtőbe egy éjszakára. Másnap szépen szeletelhető.