Túrós zserbó recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kis dobozos tejföl
- csipetnyi só
- 2 evőkanál kakaópor
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 3 cipót formálunk belőle, az egyik cipóba beledolgozzuk a kakaóport.
A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük, a végén adva hozzá a tojások habját.
Az egyik sárga cipót kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, lekvárral megkenjük (ízlés szerint barack, megy stb.).
Erre tesszük az kinyújtott barna tészát, rá a túrós tölteléket, majd a másik sárga tésztát.
180 fokos sütőben megsütjük, aranybarna lesz a teteje. Lehet rá csokit tenni, de sajnos nálunk nem volt idő rá ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »