Túrós zserbó recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 10 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kis dobozos tejföl
- csipetnyi só
- 2 evőkanál kakaópor
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 3 cipót formálunk belőle, az egyik cipóba beledolgozzuk a kakaóport.
A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük, a végén adva hozzá a tojások habját.
Az egyik sárga cipót kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, lekvárral megkenjük (ízlés szerint barack, megy stb.).
Erre tesszük az kinyújtott barna tészát, rá a túrós tölteléket, majd a másik sárga tésztát.
180 fokos sütőben megsütjük, aranybarna lesz a teteje. Lehet rá csokit tenni, de sajnos nálunk nem volt idő rá ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










