Túrós zserbó recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A kakaós laphoz:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 6 dkg margarin
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 kiskanál sütőpor
- 3 evőkanál tejföl
A sárga laphoz:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kristálycukor
- 3 dkg margarin
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál sütőpor és 1-1.5 evőkanál tejföl
A túrótöltelékhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál búzadara
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
A lapok megszórásához:
- 20 dkg baracklekvár
- 15 dkg darált dió(dejó is használható)
A tetejére:
- 3 evőkanál étolaj
- 1 tábla étcsokoládé(tortabevonó)
Elkészítése:
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, ketté vesszük,(hűtőbe 1 órát hűtsük) A sárga lap hozzávalóit összegyúrjuk.
Közepes nagyságú tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A sárga lapot kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük a fele baracklekvárral, megszórjuk a darált dió felével, rátesszük a hűtőből kivett, kinyújtott egyik barna lapot, megkenjük a baracklekvár másik felével, és megszórjuk a maradék dióval.
A túrótöltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd a dióra fektetjük, végül befedjük a másik barna lappal. 35-40 percig sütjük, és amikor kihűlt csokival bevonjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.