Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós zserbó recept

Túrós zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A kakaós laphoz:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg kristálycukor
    • 6 dkg margarin
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1 kiskanál szódabikarbóna
    • 2 kiskanál sütőpor
    • 3 evőkanál tejföl

    A sárga laphoz:

    • 15 dkg liszt
    • 5 dkg kristálycukor
    • 3 dkg margarin
    • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
    • 1 kiskanál sütőpor és 1-1.5 evőkanál tejföl

    A túrótöltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 evőkanál búzadara
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A lapok megszórásához:

    • 20 dkg baracklekvár
    • 15 dkg darált dió(dejó is használható)

    A tetejére:

    • 3 evőkanál étolaj
    • 1 tábla étcsokoládé(tortabevonó)

    Elkészítése:

    A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, ketté vesszük,(hűtőbe 1 órát hűtsük) A sárga lap hozzávalóit összegyúrjuk.

    Közepes nagyságú tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A sárga lapot kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük a fele baracklekvárral, megszórjuk a darált dió felével, rátesszük a hűtőből kivett, kinyújtott egyik barna lapot, megkenjük a baracklekvár másik felével, és megszórjuk a maradék dióval.

    A túrótöltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd a dióra fektetjük, végül befedjük a másik barna lappal. 35-40 percig sütjük, és amikor kihűlt csokival bevonjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá