Túrós zserbó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrós zserbó

Hozzávalók:
A kakaós laphoz:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 3 evőkanál tejföl

A sárga laphoz:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 dkg margarin
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál sütőpor és 1-1.5 evőkanál tejföl

A túrótöltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor

A lapok megszórásához:

  • 20 dkg baracklekvár
  • 15 dkg darált dió(dejó is használható)

A tetejére:

  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 tábla étcsokoládé(tortabevonó)

Elkészítése:

A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, ketté vesszük,(hűtőbe 1 órát hűtsük) A sárga lap hozzávalóit összegyúrjuk.

Közepes nagyságú tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A sárga lapot kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük a fele baracklekvárral, megszórjuk a darált dió felével, rátesszük a hűtőből kivett, kinyújtott egyik barna lapot, megkenjük a baracklekvár másik felével, és megszórjuk a maradék dióval.

A túrótöltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd a dióra fektetjük, végül befedjük a másik barna lappal. 35-40 percig sütjük, és amikor kihűlt csokival bevonjuk.