Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós szelet recept

Túrós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szükség esetén 2 ek tejföl

    A töltelékhez:

    • 40 dkg túró
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg mazsola

    Tetejére:

    Elkészítése:

    A liszthez keverjük a szódabikarbónát és a cukrot. Elmorzsoljuk a hideg, felkockázott margarinnal, majd ha már kellően morzsás, hozzáadjuk a tojást, és jól összegyúrjuk. Ha nem állna össze, akkor kevés tejfölt gyúrhatunk a tésztába. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket.

    Töltelék készítése:

    A pudingport elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Apránként hozzáadva a tejet, folyamatosan kevergetve csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.

    A tojássárgákat a túróval, a citromhéjjal és a kihűlt pudinggal krémesre keverjük, majd apránként egy fakanál segítségével beleforgatjuk a tojáshabot, végül pedig a mazsolát.

    Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A közben lehűlt tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, és egyenként tepsi méretűre nyújtjuk. Az egyik tésztát beleigazgatjuk a tepsibe. Ráöntjük a tölteléket, majd befedjük a másik, kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkezett gőz távozni tudjon. Lekenjük felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

    A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, és csak utána szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá